Baromfifeldolgozó üzemek

Csirke és viziszárnyas feldolgozó

Beruházó:Hajdú BÉT Rt.
Beruházás helye:Zagyvarékas
Tervezés:1998.
Kivitelezés:1998-1999.

Az üzem a vállalat zagyvarékasi telephelyén, a meglévő csirke és víziszárnyas feldolgozó teljes belső átalakítását követően került kialakításra.

A tömbösitett épület magában foglalja az élőállat fogadó, vágó-zsigerelő, levegős hűtő, kézi és automata daraboló-csomagoló és hűtött ill. mélyhűtött raktár helyiségeket. Az üzemhez hűtőgépház, szellőző gépház, kazánház, hőközpont, szennyvíztisztító és egyéb kiszolgáló létesítmények tartoznak.

Az üzemhez közvetlenül csatlakozik a meglévő /felújitott/ szociális- és irodaépület.

Az üzem adatai

 Alapterület : 6.410 m2

 Alapadatok

  • Csirke feldolgozó: 6000 db/ó
    Daraboló: 6000 db/ó
  • Vizibaromfi: 1500 db/ó
    Daraboló: 1200 db/ó

Baromfi üzem EU fejlesztés

Baromfi üzem EU fejlesztés

Pulykavágó üzem rekonstrukció

Beruházó:Bábolna Rt.
Beruházás helye:Kecskemét
Tervezés:1999.
Kivitelezés:1999-2000.

Az üzem a vállalat kecskeméti telephelyén, a meglévő baromfivágó teljes belső átalakítását követően került kialakításra.

A tömbösitett épület magában foglalja az élőállat fogadó, vágó-zsigerelő, levegős hűtő, daraboló-csomagoló és raktár helyiségeket. Az üzemhez szellőző gépház, hőközpont és egyéb kiszolgáló létesítmények tartoznak.

Az üzemhez zárt folyosón keresztül csatlakozik a meglévő /felújított/ szociális- és irodaépület.

Az üzem adatai

Alapterület

  • 4.100 m2

Alapadatok

  • Vonalkapacítás: BPU 600 db/ó, TPU 900 db/ó
  • Darabolás: BPU 600 db/ó, TPU 900 db/ó

Baromfivágó-és daraboló üzem

Baromfivágó üzem EU fejlesztés

Baromfikészítmény gyártó üzem

Daraboló-csomagoló üzem

Baromfivágó üzem EU fejlesztés

Daraboló és készétel gyártó üzem

Kóser libavágó üzem.

Baromfivágó és daraboló üzem

Baromfikészítmény gyártó üzem

Baromfivágó üzem (1800 db/ó)

Baromfivágó üzem (3000 db/ó)

Tyúkvágó- és daraboló üzem

Az üzem zöldmezős beruházás keretén belül létesül. Célja a tojástermelésből kivont tyúkok szakszerű vágása és feldolgozása.

Főbb technológiai folyamatok:

vágás
forrázás-kopasztás
zsigerelés, előhűtés
darabolás-csomagolás
fagyasztás
komissiózás

Kapacitás:

1500-2000 db/ó

Beépített alapterület:

2800 m2

Baromfivágó üzem (5000 db/ó)